Как да предпазим усмивката си от пораженията вследствие на нощното скърцане със зъби ?

В "РиноДент" знаем как да  предпазим усмивката Ви от пораженията вследствие на нощното скърцане със зъби (бруксизъм) и стискане на зъби (бруксомания)❓


В Медико-Дентален Център "РиноДент" залагаме на ефективен метод на лечение  чрез назъбна шина,която се изработва индивидуално за всеки пациент по предварително взет дигитален отпечатък с интраорален скенер. 
Какво представляват бруксизмът и бруксоманията ❓
📌Бруксоманията  е парафункция (вреден навик) на стискане на зъбите в статично положение , без движение на долната челюст.
📌Бруксизмът е парафункция , която представлява скърцане на зъбите , под действието на силно напрегнати дъвкателни мускули. Зъбите и зъбните редици са силно притиснати и при плъзгателно движение дъвкателните им повърхности се трият.

Какви са пораженията ❓
Пораженията при бруксизъм и бруксомания са главно в зъбите- изтриване на зъбните повърхности , което води до оплаквания от чувствителност в зъбите, а с времето и понижаване на височината на оклузията(захапката). Пациентите се оплакват от напрегнатост, схващане , болка в дъвкателните мускули и долночелюстната става.

Как да се предпазим от пораженията❓
Лечението се провежда с назъбна шина , която се изработва индивидуално за всеки пациент по предварително взет  дигитален отпечатък с интраорален скенер . Обикновено шината се носи вечер , по време на сън. 
 
Запазете своя час за преглед при д-р Стефани Стефанова:
🗓️ https://superdoc.bg/lekar/stefani-stefanova
📞0888 626 892